Popravićemo zgradu subotičke škole

V. d. direktora Fonda za kapitalna ulaganja o sanaciji zgrade škole u Subotici. (RTV, 2. 10. 2013. godine)
"Prvi koraci će biti već u narednih sedam dana kada će pokrajinska vlast izdvojiti izdvojiti odgovarajuća sredstva koja će biti dovoljna za interventne radove na samoj školi."

Problem zgrade Tehničke škole „Ivan Sarić“ star je nekoliko decenija. Oronula fasada stogodišnjeg objekta u kojoj se nalazi škola, decenijama nije rekonstruisana, dovodeći u pitanje bezbednost učenika i zaposlenih. Zbog toga su roditelji 18. septembra 2013. umesto da decu pošalju u školske klupe zajedno s njima protestovali ispred obrazovne ustanove kako bi skrenuli pažnju nadležnih na opasnost održavanja i pohađanja nastave u tom objektu.

Vršilac dužnosti direktora Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine početkom oktobra obećao je da će iz budžetske rezerve Vlade AP Vojvodine biti obezbeđeno milion dinara za početne radove na fasadi zgrade Tehničke škole „Ivan Sarić“ u Subotici. Taj prvi korak na rekonstrukciji fasade trebalo je po njegovom obećanju da usledi sedam dana nakon sastanka održanog u školi.

Ni nakon mesec dana ništa nije urađeno na bezbednosti učenika i osoblja škole, jer radovi na fasadi objekta nisu započeti.

Neispunjeno obećanje v.d. direktora Fonda za kapitalna ulaganja.