Podzemni kontejneri za Novosađane

Gradonačelnik Novog Sada o podzemnim kontejnerima u tom gradu. (sajt Novog Sada, 24. 9. 2010. godine)
„Naš cilj je da ovakve podzemne kontejnere postavimo svuda po gradu, jer će oni pored svoje efikasnosti doprineti i lepšem izgledu našeg grada..“

Prva dva podzemna kontejnera u Novom Sadu postavljena su krajem 2010. godine. Prednost ovakvih kontejnera je, između ostalog, u tome što u jedan može da stane otpada koliko i u četiri obična kontejnera.

U junu 2011. godine Pavličić je najavio „da će uskoro biti postavljeni i podzemni kontejneri na teritoriji grada“. (Beta, 4. 6. 2011. godine) . Već tokom jula postavljeno je osamnaest podzemnih kontejnera – na dve lokacije u ulici Ilije Ognjanovića, na dva mesta na Trifkovićevom trgu, na tri lokacije na Bulevaru Mihajla Pupina, u ulici Jovana Đorđevića iza zgrade Banovine i kod zgrade Srpskog narodnog pozorišta. U oktobru je još šest podzemnih kontejnera postavljeno na Trgu Marije Trandafil, u Pašićevoj i Masarikovoj ulici.

S obzirom na to da je Novi Sad dobio 26 kontejnera na različitim lokacijama u gradu Istinomer gradonačelniku daje ocenu „ispunjeno“.

Ipak, nastavićemo da pratimo kako će se nadalje odvijati ta akcija jer je prema najavama već trebalo da bude postavljeno oko 40 podzemnih kontejnera. Plan je da se oni nađu i na lokacijama u širem centru grada, kao što su delovi oko Dunavskog parka, Riblje pijace, Kosovska ulica, deo Podbare, delovi centra oko Izvršnog veća, ulica Maksima Gorkog, deo oko SPENSa, Železnička ulica i okolina i Bulevar Oslobođenja. Za nabavku 240 novih podzemnih kontejnera u toku narednih meseci namenjeno je još 69 miliona dinara.