Podržaćemo projekat „Fondacije dr Zoran Đinđić“

Premijer o podršci "Fondaciji dr Zoran Đinđić". (RTS, 27. 5. 2014. godine)
"Vlada će se sledeće godine uključiti u finansiranje Programa stipendija nemačke privrede "Zoran Đinđić", preko kojeg je veliki broj mladih iz Srbije imao prilike da stiče praksu u Nemačkoj."

Na prijemu u čast 11. generacije Programa stipendija nemačke privrede „Zoran Đinđić“, premijer je najavio da će Vlada Srbije učestvovati u finansiranju Programa stipendija nemačke privrede „Zoran Đinđić“. „Fondacija dr Zoran Đinđić“ u saradnji sa Odborom nemačke privrede za istočnu Evropu i nemačkim ministarstvom za ekonomsku saradnju i razvoj ove godine dodelila je 23 stipendije za stručnu praksu u Nemačkoj, a stipendisti će raditi u najpoznatijim nemačkim preduzećima. Vučić se zahvalio nemačkim partnerima, jer 11 godina finansiraju program koji je, kako je istakao, za Srbiju, srpske studente veoma važan, kao i Ružici Đinđić na ogromnoj energiji i trudu „za nešto što nije važno njoj lično, već mladim ljudima i Srbiji“.

Međutim, nekoliko godina ranije, Aleksandar Vučić, kao poslanik SRS, imao je potpuno drugačije mišljenje o „Fondaciji dr Zoran Đinđić“ i o njenom finansiranju.

„Da li vi znate da u svim opštinama u ovoj zemlji gde DS ima kakvu-takvu vlast, sada sam to čuo za Stari grad, nisam znao za druge opštine, oni daju pare građana Srbije u Fond Zoran Đinđić. Pare građana Srbije iz budžeta tih opština idu u taj fond. Za šta se to troši, ne zna se, ali to valjda ne smete da pitate, jer ćete odmah da budete prokazani na najgori mogući način. O čemu je ovde reč? Kaže, nose pare naroda za žrtve, ne znam, Miloševićevog režima. Evo, spreman sam, ako se, pa i ako to učini neki privatnik, konačno osnuje fond za žrtve zločinačkog Dosovog režima, celu ću svoju platu da uplatim u taj fond. A siguran sam da će biti mnogo onih ljudi koji bi želeli tom fondu da pomognu jer je toliko osiromašenih i unesrećenih u vreme Dosove zločinačke vladavine i da stotine takvih fondova ne bi mogli da pokriju ni deo nesreće koji ste narodu napravili.“
Otvoreni parlament, 3. 4. 2006. godine

Vučić ne krije da je godinama najnegativnije govorio o Zoranu Đinđiću i njegovoj politici, dodajući da se oseća „pomalo posramljeno“ kada ga danas pojedini analitičari upoređuju sa Đinđićem, jer je on nekada bio Đinđićev veliki kritičar.

Pre sedam godina, 26. maja 2007, Vučić je na zgradi televizije B92 na novobeogradskom Bulevaru AVNOJ-a, koji je tih dana preimenovan u Bulevar Zorana Đinđića zalepio plakat na kojem je pisalo „Bulevar Ratka Mladića“.

https://youtube.com/watch?v=kxiJDUM_1ss+

Istinomer konstatuje nedoslednost predsednika Vlade Srbije.