Podneću ostavku na mesto šefa Biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti

Premijer o ostavci na mesto sekretara Biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti. (Sajt Vlade Srbije, 20. 6. 2014. godine)
“Kao što znate, pre nego što budem smenjen, a uskoro ću biti smenjen sa mesta šefa Biroa, ili kako hoćete, podneću ostavku pa će gospodin Nikolić nekog drugog da postavi.“

Kada je 2007. osnovan Biro za koordinaciju rada službi bezbednosti, ideja je bila da se formira telo koje će uskladiti rad različitih tajnih službi. Njime je do 2012. upravljao šef Kabineta predsednika Republike Miodrag Miki Rakić, a odmah nakon pobede na parlamentarnim izborima Srpska napredna stranka uvodi izmene zakona, prema kojima šef Biroa može biti bilo ko koga odabere predsednik Republike. Za novog šefa imenovan je Aleksandar Vučić, koji je u to vreme bio prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane. 

Nakon izbora 2014. godine,  Aleksandar Vučić izabran je za predsednika Vlade Srbije, ali je i dalje nastavio da obavlja poslove šefa Biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti.

Na konferenciji u Vladi Srbije 20. juna prošle godine, na kojoj su smenjeni svi načelnici uprava u policiji premijer Vučić je rekao da će i on uskoro biti smenjen, odnosno podneti ostavku na mesto šefa Biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti, nakon čega će predsednik Tomislav Nikolić imenovati nekog drugog na to mesto.

Međutim, do danas Vučić se nije povukao sa mesta sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost, odnosno šefa Biroa za koordinaciju službama bezbednosti.

Neispunjeno obećanje Aleksandra Vučića.