Podižemo spomenik Principu u Beogradu

Tadašnji vicepremijer o podizanju spomenika Gavrilu Principu u Beogradu. (Večernje novosti, 16. 7. 2013. godine)
"Na Vidovdan iduće godine očekuje nas obeležavanje stote godišnjice od početka Prvog svetskog rata. Naše junake i oslobodioce ćemo slaviti, nećemo ih zaboraviti, nećemo dozvoliti reviziju istorije. Na Vidovdan, Gavrila Principa slavićemo i u Beogradu. Velikanu ćemo podići veličanstven spomenik u glavnom gradu."

Tadašnji prvi potpredsednik Vlade Srbije, polovinom jula prošle godine, tokom prve posete Andrićgradu na Drini, u društvu predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i reditelja Emira Kusturice najavio je da će 2014, na stogodišnjicu od početka Prvog svetskog rata, u Beogradu biti podignut spomenik Gavrilu Principu.

„Srbija će pomagati projekat od nacionalnog značaja, verujem da će Andrićev institut postati jedna od najznačajnijih duhovnih institucija srpskog naroda, a Gavrila Principa više nećemo slaviti samo u Višegradu – već i u Beogradu.“
Večernje novosti, 16. 7. 2013. godine

Međutim, nakon godinu dana, u Beogradu nije podignut spomenik Gavrilu Principu, a Vučić je 28. juna opet bio u Andrićgradu i tamo prisustvovao obeležavanju 100 godina od Sarajevskog atentata i početka Prvog svetskog rata.

Neispunjeno obećanje aktuelnog premijera Srbije.