Plate redovne u Leskovcu

Gradonačelnik Leskovca o isplati zaostalih zarada radnicima u lokalnoj administraciji (TV Leskovac, 19. 7. 2010. godine)
„Pojedina preduzeća, poput SRC Dubočice i JP Radio Leskovac, gde kašnjenja ulaze u deveti mesec, dobiće i po četiri dela zaostalih zarada, ili dve mesečne plate, kako bi se izjednačili sa ostalim korisnicima gradskog budžeta.“

Kada su polovinom jula 2010. gradonačelnik Leskovca i Okružni sindikat gradske uprave, kulture i obrazovanja potpisali sporazum o dinamici isplate zaostalih zarada dogovoreno je da se od avgusta izmiruju zaostali lični dohoci u visini od 30% od neto zarade, ali i da se normalizuje dinamika isplata plata, po dva dela u mesecu.

Zaostale zarade, međutim, i dalje kasne istim tempom. U JP „Radio Leskovac“ i SRC „Dubočica“ poslednja uplaćena primanja su za prvu polovinu februara ove godine.

Zarade, dakle, i dalje kasne, a ni dinamika isplate se nije promenila. Pošto ništa od obećanja nije realizovao gradonačelnik Leskovca dobija ocenu „neispunjeno“.

Ko može duže da izdrži bez plate?

Leskovačka lokalna samouprava i dalje ubedljivo vodi u Srbiji po kašnjenju isplata zaostalih zarada svojim zaposlenima. Radnicima leskovačke administracije plate kasne i po devet meseci kakav je slučaj sa JP „Radio Leskovac“ i SRC „Dubočica“ gde su poslednja uplaćena primanja za drugu polovinu februara meseca ove godine. U Narodnom pozorištu, Leskovačkom kulturnom centru i predškolskoj ustanovi čekaju prvi deo aprilskih plata.