Pare ispred politike

Predsednik novosadskih naprednjaka o plaćanju odštete za oduzete mandate. (Nacionalni građanski, 9. 9. 2011. godine)
„Zahtevaću od odbornika SNS-a da ne traže odštetu jer će se to naplaćivati iz budžeta Novog Sada i tako bi samo naneli štetu građanima.“

Nakon što je došlo do rascepa u Srpskoj radikalnoj stranci 2008. godine i izdvajanja SNS-a, u Skupštini grada Novog Sada je ostalo 12 odbornika, uglavnom naprednjaka. SRS je tada podnela žalbu sudu koji je presudio da mandati vrate stranci. Ipak, aprila 2010. Ustavni sud je doneo odluku da mandati pripadaju odbornicima tj. naprednjacima. Ta odluka sprovedena je tek početkom 2012. godine, tačnije na isteku mandata prethodnog skupštinskog saziva, a u odborničkim klupama su sve vreme su sedeli radikali. U to doba predsednik GO SNS Miloš Vučević uveravao je javnost da odbornici neće tražiti novčanu odštetu.

Septembra 2012. Vučević je izabran za gradonačelnika. Nakon toga Skupština grada se vansudski poravnala sa 10 odbornika, uglavnom članova naprednjaka, kako bi smanjila iznos za naplatu odštete. Suma koju grad treba da im plati iznosi oko 10 miliona dinara.

Očigledno šef novosadskih naprednjaka nije uspeo da ubedi svoje saborce da ne uzimaju novac iz budžeta grada. Stoga dobija ocenu „nedosledno“.