Parada mora da se održi 2013.

Predsednik Srbije o održavanju Parade ponosa. (B92, 7. 10. 2012. godine)
"Ova Vlada je još rovita, krhka, tanka, nije ušla u sve strukture, ne zna ko vlada policijom, tužilaštvom i nije imala imala vremena da pronađe te koji bi organizovali demonstraciju sile, pa da ih izoluje i, preko zakona, dovede u red i mir. Mislim da već iduće (2013.) godine neće biti opravdanja da neko kaže da ne može da spreči da se nešto loše desi."

Predsednik Srbije je u oktobru prošle godine, kada iz bezbednosnih razloga nije dozvoljeno održavanje Parade ponosa, istakao da iduće 2013. godine država neće smeti da nalazi opravdanje za neodržavanje ove manifestacije.

„Moj stav se nikada neće promeniti, to su ljudi koji se drugačije ponašaju od mene, to nije razlog da budu dikriminisani, ali ni razlog da ih previše hvalim. Treba da im bude omogućeno da pokažu šta žele, ali se za to još nisu stekle prilike.“
B92, 7. 10. 2013. godine

I početkom maja prošle godine, u toku predizborne kampanje, kao predsednički kandidat SNS-a, istakao je da je Vlada obavezna da zaštiti svoje građane i učini sve kako bi održavanje Parade ponosa u Beogradu bilo moguće. Na pitanje da li bi stao na čelo kolone ukoliko bi Vlada rekla da ipak ne može da pruži zaštitu LGBT aktivistima u toku šetnje, Nikolić je rekao da bi stao na čelo „jedino ako bi postojala opasnost da budu baš pomlaćeni“, a da je „loša Vlada“ kriva što ne može da ih zaštiti.

Međutim, i ove godine nije dozvoljeno održavanje Parade ponosa iz istih razloga kao i prethodnih godina.

Neispunjeno obećanje predsednika Srbije.