Ozbiljni pregovori oko Slobode

Zamenik gradonačelnika Čačka o pokretanju proizvodnje u civilnom delu kompanije Sloboda. (Ozonpress, 31. 10. 2012. godine)
„Vodimo ozbiljne pregovore o pokretanju proizvodnje u civilnom delu kompanije Sloboda. Za investiranje je zainteresovana firma FOX.“

Obeležavajući sto dana vlasti, gradsko rukovodstvo u Čačku optimistično je najavilo sugrađanima bolje dane pre svega u ekonomskom pogledu pokretanjem propalih fabrika ili dovođenje novih investicija. Tako je zamenik gradonačelnika Radenko Luković na konferenciji za novinare obznanio kako se vode ozbiljni pregovori o pokretanju proizvodnje u civilnom delu kompanije „Sloboda“, koji već nekoliko godina ne radi. Kako je tada rekao Luković, za investiranje je zainteresovana firma FOX.

Međutim, na samom kraju godine generalni direktor Slobode Zoran Stefanović rekao je da ozbiljnih pregovora sa investitorima nema i da ih neće ni biti dok se ne reši pravni status nekadašnjih „Sloboda aparata“.

„Što se tiče civilnog dela tu imamo problem sa Agencijom za privatizaciju gde smo pre tri godine usaglasili predlog programa restruktuiranja i na bazi kojeg smo preuzeli 406 radnika iz Aparata. Ima zainteresovanih investitora ali nema konkretnih dogovora i neće ih ni biti dok se ne reši pravni status Sloboda Aparata.“

generalni direktor Slobode Zoran Stefanović, Ozonpress, 28. 12. 2012. godine

Iz izjava oba aktera može se zaključiti da ima zainteresovanih investitora, ali da ozbiljnih pregovora definitivno nema. Zbog svega toga zamenik gradonačelnika dobija ocenu „poluistina“.