Ove godine 770 radnih mesta u fabrici Mei Ta

Siniša Mali o broju radnika koji će biti zaposleni u fabrici „Mei Ta“. (RTV Mag, 24. 2. 2016. godine)
“Konkurs za nova radna mesta je u toku. Iskoristite priliku da se javite na taj konkurs. Prvih 770 ljudi će biti zaposleno koliko već ove godine.”
Tek nakon što je Istinomer, posle šestomesečnog insistiranja i istraživanja, uspeo da dobije i objavi Okvirni sporazum o investiranju i Odluku o dodeli sredstava između kompanije “Mei Ta” i Republike Srbije, grada Beograda i gradske opštine Obrenovac, čelnici opštine Obrenovac i grada Beograda, organizovali su predstavljanje ovog investicionog projekta na opštinskom trgu u Obrenovcu.
Tim povodom na trg su dovedeni i učenici srednje “Tehničke škole” iz Obrenovca, a prisustvovao je i potpredsednik kompanije “Mei Ta”, Gijom Alar.
Obraćajući se prisutnim građanima i učenicima, gradonačelnik Mali je rekao da će “koliko već ove godine”  biti zaposleno 770 radnika u pomenutom novom postrojenju kompanije “Mei Ta”, što je u potpunosti netačno i u suprotnosti sa obavezama kompanije “Mei Ta”, a koje su predviđene pomenutim potpisanim sporazumom i ugovorom.
*
Ugovor o dodeli sredstava, član 2 / Foto: Istinomer

I u Okvirnom sporazumu o investiranju, i u Ugovoru o dodeli sredstava (str. 6 i 7), jasno stoji da će tokom 2016. godine, biti otvoreno 40 novih radnih mesta, a da će tek 2021. godine, biti zaposleno ukupno 770 radnika.

Najmanje što bi građani Obrenovca i Beograda mogli da očekuju od gradonačelnika Siniše Malog je da pažljivo pročita pomenuti sporazum i ugovor o investiciji kompanije “Mei Ta” u Bariču i tačno im prenese njihov sadržaj. Najmanje što bi Istinomer očekivao od bilo koga ko obavlja funkciju Gradonačelnika Beograda je da ne iznosi netačne podatke i da ne dovodi u zabludu građane.
Ali bez obzira na očekivanja izgleda da je Siniša Mali posebna vrsta gradonačelnika koga činjenice uopšte ne dotiču. I zato dobija ocenu „kratke noge„.