Ovčar Banja dobija vizitor centar

Direktor Turističke organizacije Čačak o izgradnji vizitor centra u Ovčar Banji. (Ozon press, 12. 1. 2012. godine)
„Uskoro se očekuje početak izgradnje Vizitor centra.“

Prilikom posete bivšeg ministra životne sredine i prostornog planiranja Olivera Dulića Čačku krajem novembra 2011. godine, postignut je dogovor sa predstavnicima grada o izgradnji vizitor centra u Ovčar Banji. Taj objekat bi trebalo da ima oko 600 m2 u osnovi, kao i dva sprata, kongresnu salu od 300 mesta, kao i malu salu sa 50 mesta. U okviru vizitorskog centra planirana je i laboratorija, kao i info-centar i Muzej Ovčarsko-kablarske klisure, dok će na spratu biti i smeštajni kapaciteti za do 50 gostiju. O projektu je novinare obavestio direktor Turističke organizacije Čačak Miodrag Stevanić koji je rekao da su sredstva već obezbeđena.

„Izgradnja ovog objekta koštaće oko 50 miliona dinara, a finansiraće je Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja. Novac je obezbeđen, i čekamo završetak Plana detaljne regulacije Ovčar Banje, kako bi mogla početi izgradnja.“

Ekapija, 21. 3. 2012. godine

Prema tadašnjim informacijana iz TOČ-a gradnja je trebalo da počne u prvoj polovini 2012. godine i da traje najviše šest meseci. Već tada su se mogle čuti i priče kako je sve to čist marketing i kako od te priče nema ništa. Ipak, Stevanić je nastavio da uverava kako gradnja počinje uskoro.

„Čim za mesec dana bude urađen plan detaljne regulacije, počeće izgradnja vizitor centra.“

Blic, 18. 5. 2012. godine

„Čekamo da bude gotov urbanistički plan za 24 hektara na prostoru Ovčar banje da bi mogli da krenemo u izgradnju vizitor centra i specijalne bolnice. Sredstva za vizitor centar su obezbeđena, čeka se samo lokacijska dozvola, koja bi trebalo da stigne do kraja godine.“

Ozon press, 5. 9. 2012. godine

I tako je prošlo čitavih godinu dana, a vizitor centar nema ni na vidiku jer i dalje ne postoje urbanistički planovi za Ovčar Banju.

Kako se na radove na izgradnji vizitor centra još čeka Istinomer obećanje Miodraga Stevanića ocenjuje sa „neispunjeno„.