Od velikog gradilišta – ništa!

Gradonačelnik Leskovca o infrastukturnim projektima i gradilištima koja je trebalo da budu započeta i završena u 2011. godine. (Panorama, 1. 1. 2011. godine)
„Leskovac će 2011. godine biti veliko gradilište u svim oblastima života.“

U novogodišnjem intervjuu gradonačelnik Leskovca je najavio velike planove za izgradnju koje je trebalo pokrenuti u gradu tokom 2011. godine.

„Na proleće počinje izgradnja najmodernijeg centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. U vezi sa tim, najveći deo naših napora, u fokusu finansiranja iz lokalnog budžeta, biće izgradnja i proširenje vodovodne i kanalizacione mreže. Uporedo sa tim ide i rekonstrukcija postojećih saobraćajnica. Cilj nam je da što je moguće više sredstava za ove namene obezbedimo iz republičkih izvora. U tom pravcu vidim nastavak radova na obilaznici grada i izgradnju nadvožnjaka, izgradnju, odnosno rekonstrukciju vitalnih ulaznih saobraćajnica u naš grad, konkretno iz pravca Bojnika, ulice Rade Žunića, i iz pravca Vlasotinca, ulice Sime Pogačarevića. Nadvožnjak kod naselja Ančiki biće srušen i umesto njega izgradićemo kružni tok. Želim da otvorimo istočnu industrijsku zonu i povežemo je sa M1, odnosno starim auto putem.“ Panorama, 1. 1. 2011. godine

Osim nadvožnjaka na ulazu u grad, nijedan od projekata koje je gradonačelnik najavio nije ni započet. Ni nadvožnjak čak nije pušten u saobraćaj, iako je trebalo da bude otvoren još 11. oktobra. Zbog toga Istinomer gradonačelniku Leskovca daje ocenu „neispunjeno“.

Pare dobili, a prečistača nema 
U istom intervjuu prvi čovek Leskovca napominje da je za izgradnju Centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda grad dobio čitavih 10 miliona evra.

„Ono na šta sam posebno ponosan jeste činjenica da na proleće počinjemo sa izgradnjom jednog od najvažnijih, poslednjeg kapitalnog objekta komunalne infrastrukture, a to je centralno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda za koje smo dobili grant od EU od oko 10 miliona evra, plus pet miliona evra nacionalnog kofinasiranja iz eko fonda, čime je finansijska konstrukcija za postrojenje zaokružena.“

Ako je još na početku godine grad imao na raspolaganju tolika sredstva, postavlja se pitanje zašto izgradnja ni do danas nije započeta, kao i šta je urađeno sa tim novcem.