Od Nove godine do Horgoša autoputem

Ministar infrastrukture najavio završetak autoputa od Beograda do Horgoša. (Beta, 23. 7. 2010. godine)
„Koridor 10 od Horgoša do Beograda, osim mosta kod Beške, biće završen 1. januara 2011. godine.“

Ministar Mrkonjić je u julu prošle godine objasnio da radovi na celom Koridoru 10 „idu po planu“, što je potvrdio i narednog meseca kada je rekao da će „do kraja godine Srbija imati autoput od mosta ‘Gazela’ u Beogradu do Horgoša i Kelebije“(Beta, 3. 8. 2010. godine)

Početkom septembra dao je još jednu optimističnu najavu za završetak radova.

„Radnici rade u tri smene, na zahtev izvođača, kako bi do polovine novembra bilo završeno asfaltiranje celog autoputa Beograd-Horgoš.“

Beta, 4. 9. 2010. godine

Autoput od Beograda do Horgoša, međutim, nije završen do kraja 2010. godine, a ministar Mrkonjić je u januaru ove godine najavio da će deonica od Novog Sada do Horgoša biti gotova sa mesec dana zakašnjenja.

„Više puta sam se opekao sa davanjem rokova, pa sam i sada svestan da je do 1. februara ostalo manje od deset dana. Ali, moramo postavljati rokove da ne bi bilo opuštanja.“

Blic, 21. 1. 2011. godine 

Međutim, ni drugi rok nije ispoštovan, jer je 1. februar prošao, a od završetka obećane deonice još ništa. Osim toga što je pomerio rok za izgradnju autoputa, ministar je izgleda zaboravio da je njegov kolega, ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić, prethodne godine završetak radova na autoputu Beograd-Horgoš najavljivao za kraj 2011. godine.

„Cela deonica će biti završena do kraja 2011. godine.“

Beta, 28. 11. 2009. godine

Istinomer će nastaviti da prati informacije o radovima na autoputu Beograd – Horgoš, a obećanje ministra Mrkonjića ocenjujemo kao neispunjeno.