Od Horgoša do Preševa tenderi u roku

Ministar za infrastrukturu o pripremnim procedurama za gradnju na Koridoru 10. (Tanjug, 30. 10. 2010. godine)
„Vlada će do kraja 2010. završiti kompletnu dokumentaciju i raspisati tendere za sva gradilišta na trasi autoputa.“

Ministar je tada precizirao da će tenderi za autoput od Horgoša, preko Beograda pa sve do Dimitrovgrada, Vranja i Preševa biti raspisani do kraja 2010. godine.

To se, međutim, nije desilo. U feburaru 2011. jeste raspisan jedan tender – za izgradnju autoputa E80, deonicu Crvena reka-Čiflik, a ubrzo posle toga Mrkonjić je dao potpuno novi rok za raspisivanje svih ostalih tendera za izgradnju Koridora 10.

„Do kraja maja će biti raspisani tenderi za izgradnju preostalih deonica autoputa na Koridoru 10 i da će drumski deo biti završen do kraja 2012.“

Blic, 31. 3. 2011. godine

Budući da je rok koji je ministar Mrkonjić dao za raspisivanje tendera probijen, Istinomer njegovo obećanje ocenjuje kao „neispunjeno“. Ono što je još veći problem jeste da će se kašnjenje sa tenderima odraziti na celokupne radove na Koridoru.

Tišina u JP „Koridor 10“

Shodno Zakonu o dostupnosti informacija od javnog značaja Istinomer je 17. marta tražio od JP „Koridor 10“ podatak o broju tendera koji nisu raspisani do kraja 2010. godine, ali nikakv odgovor od tog preudzeća nije nam stigao.