Obnova pozorišta do Dana grada

Bivši gradonačelnik Vranja o obnovi gradskog pozorišta nakon požara. (Tanjug, 8. 7. 2012. godine)
„Pozorište ‘Bora Stanković’ koje je do temelja izgorelo u požaru 2. jula, biće ponovo izgrađeno i otvoreno 31. januara naredne (2013.) godine, na Dan Vranja.“

Požar koji je početkom jula 2012. podmetnut u diskoteci „Paladijum“, proširio se i na susedno pozorište „Bora Stanković“ i tom prilikom je zgrada izgorela u potpunosti. Samo nekoliko dana posle nemilog događaja, dok je istraga o uzrocima požara još trajala, dotadašnji gradonačelnik Miroljub Stojičić je obećao da će pozorište biti rekonstruisano do narednog januara kako bi „svečanu sednicu za Dan grada održali u novom pozorištu“. Istom prilikom on je rekao da je otvoren poseban žiro račun namenjen obnovi i da će hitno biti formiran Odbor za izgradnju.

Izgradnja pozorišta, međutim, još nije počela. Prema poslednjim informacijama, koje su mogle da se čuju tokom marta, do sada je za obnovu prikupljeno nešto manje od 35 miliona dinara, što je daleko od potrebne sume. Gradski budžet nema dovoljno sredstava za tako veliki posao, dok Vlada Srbije, i pored očekivanja, još nije finansijski podržala popravku vranjskog pozorišta.

„Neispunjeno“ za nekadašnjeg prvog čoveka Vranja.