Obnova poplavljenih mostova

Bivša ministarka za NIP o obnovi područja koja je poplavio Lim. (Tanjug, 3. 12. 2010. godine)
„Ministarstvo za NIP izdvojiće značajna finansijska sredstva iz svog budžeta za 2011. godinu za obnovu infrastrukturnih objekata koje je poplavio Lim, a sanacija će početi u prvim danima proleća.“

Nakon poplava Lima u decembru prošle godine, iz Ministarstva za Nacionalni investicioni plan najavljena je pomoć, koja će obuhvatati pomoć stručnjaka u proceni štete, izradu planske dokumentacije i izdvajanje sredstava iz NIP-a za obnovu, a prioritet bi trebalo da budu mostovi i putevi.

Prema najavama, izgradnja mosta u Brodarevu trebalo je da počne u maju, a pripremljen je i novac za rekonstrukciju još četiri oštećena mosta.

„Ministarstvo za ekonomiju i regionalni razvoj već je počelo aktivnosti na izgradnji novog mosta umesto porušenog, rekla je Kalanovićeva, dodajući da će krajem marta biti završen projekat, a već početkom maja započeti izgradnja novog mosta…Iz Nacionalnog investicionog plana izdvojeno je više od 10 miliona dinara za izradu projekata za sanaciju četiri mosta preko reke Lim koji su oštećeni u poplavama krajem 2010. godine. U ovoj godini, počeće rekonstrukcija dva od četiri mosta, za šta je iz Nacionalnog investicionog plana izdvojeno 59 miliona dinara.“

RTS, 21. 3. 2011. godine

Izgradnja mosta u Brodarevu počela je u julu, a čitav posao okončan je u decembru 2011. U međuvremenu počela je i rekonstrukcija mosta u Grobnicama.

S obzirom na to da su najavljeni poslovi započeti i završeni kako je i rečeno, Verica Kalanović zaslužuje ocenu „ispunjeno“.