Obilaznica obilazi Zrenjanin

Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina o nastavku izgradnje obilaznice. (Dnevnik, 28. 11. 2012. godine)
"Realno je očekivati, da otvorimo tri gradilišta na obilaznici početkom građevinske sezone, od 15. aprila iduće (2013.) godine."

Grad Zrenjanin je u novembru 2012. godine potpisao protokol o načinu izgradnje druge faze obilaznice oko grada sa Putevima Srbije. Protokol vredan 775 miliona dinara predviđa da grad uloži 75 miliona dinara u projektnu dokumentaciju i eksproprijaciju zemljišta, što znači da početak radova zavisi od lokalne samouprave odnosno od brzine pripreme dokumentacije. Tada je pomoćnik gradonačelnika Darko Karan poručio kako bi već početkom građevinske sezone mogla da budu otvorena tri gradilišta.

Došlo je vreme građevinskih radova, ali umesto početka, Karan ih sada odlaže.

„Realno je očekivati da izgradnja obilaznice, tačnije njenog dela na potezu od Mihajlovačkog druma do Prvomajske ulice bude završena do kraja ove godine (2013.). S obzirom da je ‘lopta u našem dvorištu’ vrlo brzo čemo doći do lokacijske dozvole odnosno projektant će preuzeti svoj deo obaveza i brzo možemo doći do projekta sa dozvolom za gradnju. Ukoliko se sve bude odvijalo predviđenom dinamikom, početak izgradnje pomenute trase može da se očekuje ovoga leta ili u septembru.“

www.ilovezrenjanin.com, 12. 4. 2013. godine

Pošto radovi nisu počeli, niti je dokumentacija spremna pomoćnik gradonačelnika dobija ocenu „neispunjeno“. Pritom je Karan zaboravio na najavljeno otvaranje tri gradilišta koje se sada svela na jedno.