O ukidanju TV pretplate – uskoro

Pomoćnik ministra informisanja o finansiranju javnog servisa. (Blic, 4. 4.2013. godine)
"Novim zakonom o elektronskim medijima nije predviđena RTV pretplata, već finansiranje javnih medijskih servisa iz državnog budžeta. O detaljima ćemo govoriti za sedam do 10 dana, jer se završava predlog zakona o elektronskim medijima i sada je rano da izlazimo u javnost.”

Pomoćnik ministra informisanja najavio je početkom aprila da će RTV pretplata za finansiranje javnih medijskih servisa biti ukinuta, a da će za desetak dana javnost biti obaveštena o detaljima.
Kolarević je nakon dve nedelje istakao da “ovih dana počinje javna rasprava o Zakonu o elektronskim medijima, kojim će biti uređeno finansiranje javnog servisa, čime će biti ispunjeni rokovi i obaveze iz medijske strategije i akcionog plana”

“Radna grupa juče je privela kraju verziju zakona o elektronskim medijima, u okviru koje će biti definisana i pretplata, i očekujem da ćemo već krajem sledeće nedelje imati jasnu situaciju. Ostaće dosta toga da se definiše i prilikom donošenja budžeta, ali ovo je prelazno rešenje na dve godine. Tražiće se odmah i trajno rešenje, u saradnji sa ekspertima iz EU, OEBS-a i svima koji se bave slobodom medija. Zato u ovom prelaznom periodu od dve godine treba naći mehanizam da niko iz države ne može da utiče na uređivačku politiku RTS-a.”

Politika, 20. 4. 2013. godine

Međutim, osim informacije da bi RTS naredne dve godine trebalo da se finansira iz budžeta, novi detalji nisu saopšteni javnosti.

Neispunjeno obećanje pomoćnika ministra informisanja.