Novi „Duško Radović“

Gradska sekretarka za kulturu o rekonstrukciji Malog pozorišta „Duško Radović“. (Beta, 25. 3. 2009. godine)
“Projekat rekonstrukcije Malog pozorišta sada je poveren novoosnovanoj gradskoj Agenciji za investicije, tako da bi rekonstrukcija teatarskog zdanja mogla da počne za oko godinu dana.”

Malo pozorište “Duško Radović” oštećeno je tokom bombardovanja. Projekat za obnovu pozorišta pripremljen je 2006. godine, ali realizacija je odlagana jer je prema planu, pozorište za vreme rekonstrukcije trebalo da igra u prostoru bioskopa “Jugoslavija” na Novom Beogradu. Budući da je bioskop zatvoren krajem devedesetih, a da je od tada propadao, čekala se i rekonstrukcija bioskopa da bi se pozorište preselilo.

Međutim, u roku koji je gradska sekretarka dala, radovi nisu bili ni na vidiku. Rekonstrukcija “Jugoslavije” je kasnila, pa ni radovi na Malom pozorištu nisu mogli da počnu. Tek na jesen 2011. godine počela je selidba Malog pozorišta, a uskoro bi trebalo da počnu i radovi na rekonstrukciji zgrade pozorišta.

Čuveno Malo pozorište se iz Aberdareve ulice seli u Novi Beograd na godinu i po dana, koliko je planirano da će potrajati obnova matične zgrade.”

Politika, 27. 10. 2011. godine

Istinomer obećanje gradske sekretarke zbog kašnjenja ocenjuje kao neispunjeno.