Novi bulevar u Novom Sadu

Direktor ZIG-a o izgradnji novog bulevara. (Večernje novosti, 30. 9. 2013. godine)
"Uskoro ćemo početi i drugi krug pregovaranja, tako da verujem da će do kraja (2013) godine sve parcele biti otkupljene, a da će do početka građevinske sezone sledeće godine sve dozvole biti spremne i da će početi gradnja ove saobraćajnice."
Direktor novosadskog Zavoda za izgradnju grada (ZIG) izjavio je da će na proleće 2014. početi izgradnja novog bulevara u Novom Sadu.
ZIG je do septembra 2013. godine isplatio oko 123 miliona dinara obezbeđenih iz budžeta grada vlasnicima 14 parcela da bi se povezala Ulica Bate Brkića i Futoški put u naselju Tozinovac kod Satelitske pijace. Ove parcele već su uknjižene kao javna svojina grada Novog Sada. Međutim, do kraja 2013. godine ZIG nije uspeo da od vlasnika otkupi i druge kuće, otkup parcela preneo se u 2014. i rokovi za početak izgradnje bili su pomereni.

U toku je i postupak eksproprijacije dodatnih 16 parcela, čiji vlasnici vrlo brzo mogu očekivati isplate. Manji deo preostalih parcela koje se nalaze na trasi budućeg bulevara su u postupku deobe koje se sprovode pred Republičkim geodetskim zavodom, a odmah po njegovom okončanju i za te parcele će se pokrenuti postupak uknjižbe u javnu svojinu Grada. Direktor ZIG-a Goran Višnjić je izavio:

“Paralelno s ovim poslom, u završnoj je fazi izrada glavnog projekta saobraćajnice kao i vodovodne i kanalizacione infratrukture, pa se očekuje da po završenom glavnom projektu ZIG dobije lokacijsku dozvolu i u drugoj polovini godine krene u posao.“
B92, 2. 4. 2014. godine

Budući da ni do kraja ove godine izgradnja novog bulevara nije počela obećanje direktora ZIG-a ocenjujemo kao neispunjeno obećanje.