Nove škole od 1. septembra

Član Gradskog veća o početku rada dve nove škole u Novom Pazaru. (Regionalna televizija Novi Pazar, 20. 6. 2014. godine).
“Dve novoizgrađene škole u Novom Pazaru „Ćamil Sijarić“ i „Meša Selimović“ počeće sa radom od 1. septembra ove godine, do kada će biti završeno sve što fali i što je neophodno u saradnji sa Ministarstvom prosvete Republike Srbije.”

Početak rada dve nove osnovne škole u Novom Pazaru očekivao se još u septembru 2013, ali to se nije desilo zbog nesuglasica i prebacivanja krivice između gradske uprave i predstavnika Ministarstva prosvete.

Član Gradskog veća zadužen za obrazovanje Rifat Ličina najavio je u junu da će svi problemi biti otklonjeni do početka nove školske godine i da će dve novoizgrađene škole primiti đake 1. septembra.

Škola “Meša Selimović” u naselju kod Petrove crkve i “Ćamil Sijarić”, koja se nalazi u krugu bivše fabrike obuće “Ras”, otvorene su 1. septembra, raspolažu sa po 3.600 kvadrata korisnog prostora, po 22 učionice i fiskulturne sale, a elaboratom je predviđeno da prime po 650 đaka.

Otvaranjem novih rasterećene su postojeće škole koje su radile u tri smene, čime su poboljšani uslovi za školovanje dece u Novom Pazaru.

Zato izjavu člana Gradskog veća zaduženog za obrazovanje ocenjujemo kao ispunjeno obećanje.