Novčana pomoć za bebe i bračne parove

Predsednik opštine Obrenovac o novčanoj pomoći za novorođenčad i bračne parove. (Sajt opštine Obrenovac, 19. 6. 2012. godine)
“Doneta je odluka da se svaka beba koja se rodi na teritoriji opštine Obrenovac, od 1. jula (2012.), finansira od strane opštinske uprave sa po 5.000 dinara, i da se svaki bračni par koji zaključi brak u opštini Obrenovac, posle 1. jula (2012.), finansira direktno od strane opštine sa 10.000 dinara.”

Neposredno po izboru za predsednika opštine Obrenovac, Miroslav Čučković je zajedno sa opštinskom upravom doneo odluku o dodeljivanju jednokratne novčane pomoći bračnim parovima i novorođenim bebama.

„S obzirom na to da smo mi do sada u našoj opštini imali negde oko 400 sklopljenih brakova i oko 700 beba, nadam se da ćemo uspeti da taj broj povećamo, kako sklopljenih brakova, tako i novorodjenčadi u Obrenovcu.“
Sajt opštine Obrenovac, 19. 6. 2012. godine

Da je odluka bila podsticajna, pokazuje i podatak da se krajem avgusta u Obrenovcu venčao 500. bračni par, a tom venčanju prisustvovao je i predsednik opštine Miroslav Čučković, koji je, tom prilikom uručio novčani iznos mladom bračnom paru.

Ispunjeno obećanje predsednika opštine Obrenovac.