Nivelacija terena u privredno radnoj zoni Bunuševac kreće 9.januara u 10 sati

Gradonačelnik Vranja o početku radova na nivelaciji terena u Slobodnoj zoni Vranje. (RTV Focus 30. 12. 2013. godine)
"Nivelacija terena u privredno radnoj zoni Bunuševac (Slobodna zona Vranje) kreće 9.januara u 10 sati. Rok za završetak radova je 30 dana i treba očekivati početkom februara kamen temeljac za izgradnju postrojenja kompanije „Geoks“ u Vranju“.

Kako je najavio gradonačelnik Zoran Antić radovi na nivelaciji terena u privredno-radnoj zoni Bunuševac, odnosno Slobodnoj zoni Vranje, počeli su 9. januara 2014.godine. Za razliku od prethodne izjave koja se odnosi na početak radova na nivelaciji zemljišta u Slobodnoj zoni Vranje koja je prema najavi, takođe gradonačelnka, trebala da se završi još polovinom septembra 2013.godine, za kada je i bilo najavljeno od strane gradske vlasti da italijanska kompanija „Geoks“ počne izgradnju svoje fabrike. Kašnjenje u završetku nivelacije terena gradska vlast u Vranju opravdavala je poštovanjem Zakona o javnim nabavkama i traženjem najpovoljnijeg ponudjača na tenderu.

Nije još jasno da li za nivelaciju zemljišta još ima obezbeđenih sredstava, budući da je kada je ugovor potpisan već bila završena budzetska godina u kojoj je Vlada Srbije opredelila 100 miliona dinara za tu namenu, odnosno da li su sredstva već bila povučena. Takođe SPS u Vranju se zbog raspada vladajuće koalicije nalazi u nekoj vrsti predizborne kampanje pa je verovatno i to dalo podstrek gradskim čelnicima da konačno izaberu izvođače radova za – poravnavanje zemljišta.

U svakom slučaju bez obzira na motive ocena za izjavu je – istinita.