Nikoliću, sastavili smo Vladu!

Predsednik vojvođanskog DS-a o novoj Vladi. (RTV, 5. 6. 2012. godine)
„Predsednik DS Boris Tadić će sutra predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću reći da postoji skupštinska većina okupljena oko DS, zajedno sa SPS, LDP i predstavnicima stranaka nacionalnih zajednica koje su prošle prirodni prag i ušle u parlament.“

Dan pre nego što je trebalo da predstavnici Demokratske stranke odu na konsultacije u predsedništvo Srbije predsednik vojvođanskog odbora DS izjavio je kako će Boris Tadić obavestiti Tomislava Nikolića da ima većinu za formiranje buduće Vlade.

Međutim, predsednik SPS-a Ivica Dačić ubrzo je demantovao Elezovića tvrdeći da razgovori o formiranju vlade nisu došli do trenutka kada se može reći da postoji parlamentarna većina. Onda se oglasio i sam Elezović ističući, ovog puta, da će Tadić „obavestiti gospodina Nikolića o tome da se vode razgovori sa predstavnicima SPS, LDP, SDA i SVM o formiranja skupštinske većine i formiranja vlade Srbije.“

Istinomeru samo preostaje da konstatuje da Elezović nije govorio istinu. To se potvrdilo i sutradan na konsultacijama sa predsednikom, kada je lider DS-a, kako je sam izjavio, obavestio Tomislava Nikolića da je „DS blizu formiranja parlamentarne većine i da će za nekoliko dana dati potpunu informaciju“.

Hvala vam na interesovanju za naše sadržaje.

Verujemo da istina nema cenu i da svaki građanin ima pravo da bude informisan na temelju činjenica i zaštićen od uticaja lažnih vesti, dezinformacija i manipulacija koje sprovode politički i drugi centri moći.

Da se ne lažemo, nije lako opstati kao nekomercijalni i nezavisni medij u Srbiji.

Ukoliko ste u mogućnosti, podržite naš rad. Svaka donacija, makar i u simboličnom iznosu, za nas je veliko ohrabrenje.