Nikada nisam zagovarao Veliku Srbiju

Zamenik predsednika SNS o granici Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica. (B92, 4. 11. 2008. godine)
„Iz mojih usta niste čuli nikada za tu granicu (Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica). Nikada!“

Ubrzo pošto je iz Srpske radikalne stranke prešao u SNS Aleksandar Vučić je izjavio kako nikada nije govorio da su granice srpskih zemalja na liniji Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica. Na njegovu nesreću odmah je stiglo „podsećanje“ iz njegove bivše stranke u vidu snimka iz 2000. godine:

„Mi ni tada ni danas nismo hteli i nećemo ništa što je tuđe, hoćemo samo ono što je naše, srpsko, a to jesu i taj Karlobag, i Ogulin, i Karlovac, i Virovitica, i sve te srpske zemlje.“

Otadžbinski kongres SRS, 23. 1. 2000. godine

Nakon što su mu novinari skrenuli pažnju da postoji autentični zapis gde on vatreno govori o Velikoj Srbiji zamenik predsednika SNS je odgovorio:

„Moguće je da sam zaboravio da sam to nekad izgovorio. Nikad nisam verovao da su Split i Dubrovnik srpski, ali sam verovao i sada verujem da su srpski Banjaluka, Bijeljina i Trebinje, kao što sam u vreme postojanja Srpske Krajine verovao i da je Knin srpski…Dobro, ako su našli jedan snimak, naći će i drugi, ali ja sam o tome govorio najmanje od svih.“

Alo, 10. 11. 2008. godine

Pošto je pokušao da negira da se zalagao za razgraničenje Srbije sa Hrvatskom na potezu Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica Vučić od Istinomera dobija ocenu „neistina„.