Ni hale, ni hipermarketa, ni stambenih zgrada

Predsednik opštine Prokuplje o sportske hale. (Kurir, 18. 8. 2010. godine)
„Pokušaćemo da preprojektovanjem odredimo buduću namenu započetog objekta, jer se nalazi na ekskluzivnoj lokaciji. Jedna od mogućnosti je da tu bude izgrađen moderan hipermarket, a planiramo da izgradimo i blok stambenih zgrada.“

Još je 1995. tadašnja socijalistička vlast počela izgradnju sportske hale u Prokuplju za koju je planirano da može da primi više od 3.000 ljudi. Podignuti su temelji i noseći betonski stubovi da bi posle toga sve stalo. Prošla je još decenija i po a građevina se nije makla dalje od početnih radova. Ni tržni centar i natkrivena pijaca, koji su bili projektovani da se nađu uz halu, nisu napravljeni.

Nove vlasti su 2003. započele izgradnju potpuno nove hale manjeg kapaciteta, koja je završena dve godine kasnije, dok je postojeća konstrukcija ostala netaknuta.

Onda je sredinom 2010, kada su se u lokalnu vlast vratili socijalisti, ponovo pokrenuta inicijativa da se od ostataka započete sportske hale načini hipermaket tj. stambeni kompleks. Tadašnji predsednik opštine je objašnjavao kako se „nedovršeni objekti nalaze na atraktivnoj lokaciji pored samog magistralnog puta M-25“ i da će biti na raspolaganju investitorima.

„Bez mnogo ulaganja oni bi mogli da dovrše izgradnju hale i pretvore je u moderan hipermarket, kakav još ne postoji u Toplici. Ima mesta za tržni centar sa kompletnim poslovnim prostorom, a neophodno je dovršiti i izgradnju pijace, jer postojeće dve se guše u malom prostoru. Za sve ovo pripremamo posebnu finansijsku konstrukciju…Ovde ima mesta i za blok stambenih zgrada, čime bi se rešio problem mnogih, naročito onih koji su ostali bez stanova u ratnim zbivanjima.“

Politika, 17. 5. 2010. godine

Na tome se, međutim, stalo i ništa od pominjanog nije dovršeno. Zbog toga, ocena „neispunjeno“ za sada već bivšeg predsednika opštine.