Nema poskupljenja do novog poskupljenja

Petar Škundrić o razlozima zašto struja ne treba da poskupi. (Tanjug, 26. maj 2009. godine)
„Tek kada se podigne privreda i kada krenemo pozitivnom stopom proizvodnje biće uslova za povećanje cena električne energije. Do tada nema poskupljenja.“

Međutim, pola godine kasnije, ministar rudarstva i energetike je izjavio da će struja u prvom kvartalu 2010. godine, ipak, poskupeti za oko 10 odsto.

Prema mom mišljenju, struja u prvoj fazi neće poskupeti više od 10 odsto a posle će se u zavisnosti od privrednih kretanja, industrijskog rasta utvrđivati da li ima uslova za korigovanje u toku godine.

B92, 25. novembar 2009. godine

 

Takav ministrov mig EPS kao da je jedva dočekao jer je cena struje bila zamrznuta od avgusta 2008. godine.

Elektroprivreda Srbije zatražiće poskupljenje struje kada se budu stekli uslovi za to, odnosno, kada u Vladi bude postignuta saglasnost da struja treba da poskupi. EPS će uskoro podneti zahtev za poskupljenje struje od 10 odsto.

portparol EPS Momčilo Cebalović

Tanjug, 26. novembar 2009. godine

 

Dilemu građana konačno je razrešio pomoćnik ministra rudarstva i energetike za javna preduzeća Milutin Prodanović. On je saopštio da će električna energija u Srbiji poskupeti od proleća.

Cena električne energije u Srbiji biće povećana za 10 odsto od 1. aprila.

RTS, 25. januar 2010. godine

 

Prodanović je potvrdio i da je Ministarstvo energetike, zajedno sa Republičkom agencijom za energetiku, dalo saglasnost za povećanje cena struje počev od Nove godine, ali da se sa tim nisu složila ministarstva ekonomije i trgovine i da će nove cene stupiti na snagu krajem grejne sezone. Ministar Škundrić, u svakom slučaju, na Istinomeru dobija ocenu „neispunjeno obećanje“.