Nema podele mog ministarstva!

Ministar finansija i privrede o podeli tog ministarstva. (Tanjug, 7. 6. 2013. godine)
"Kada smo pravili Vladu mogli su da naprave Vladu i bez mene odnosno i bez moje stranke, s obzirom da sam prihvatio da preuzmem najvrući krompir u celoj Vladi – resor u kom nije moguće u kratkom roku napraviti vidljivi rezultat, onda svakako da nemam nameru da razgovaram o tome dok traje ova Vlada."

Kada je početkom juna počelo da se govori o mogućnosti da se, nakon rekonstrukcije Vlade Srbije, Ministarstvo finansija i privrede podeli na dva, ministar Dinkić je to odlučno odbio. On je kazao da je potrebna rekonstrukcija Vlade, ali da nema nameru da razgovara o podeli njegovog resora.

Ipak, krajem jula, kada su koalicioni partneri URS-a, SNS i SPS, kazali da će „nastaviti dalje sa URS ili bez njega“, Mlađan Dinkić je promenio priču.

„Prihvatamo podelu odgovornosti u Ministarstvu finansija i privrede, i predlog naših koalicionih partnera da se izvrši razdvajanje ova dva resora. Juče sam razgovarao sa Vučićem i Dačićem i dogovorili smo se da nastavim da vodim ministarstvo finansija, a da odgovornost za vođenje resora privrede preuzme neko od kadrova SNS. Ko god to da bude moći će da računa na moju punu podršku, izjavio je predsednik Dinkić, i ujedno se zahvalio Aleksandru Vučiću i Ivici Dačiću na izuzetno korektnoj saradnji u proteklih godinu dana.“
Tanjug, 28. 7. 2013. godine

Nedoslednost lidera URS i ministra finansija i privrede.