Neću kritikovati Vladu do Nove godine

Predsednik URS-a o rekonstruisanoj Vladi. (Večernje novosti, 19. 10. 2013. godine)
"U narednom periodu nećemo biti komentator odluka Vlade, pustićemo je do Nove godine da radi, da vidimo šta će da uradi."

Lider URS-a je, polovinom oktobra,  na sednici Glavnog odbora stranke, istakao da do Nove godine neće komentarisati odluke rekonstruisane Vlade. Međutim, vrlo brzo Dinkić je u lošem kontekstu govorio o potezima ministra privrede Radulovića, a polovinom novembra u intervjuu „Večernjim novostima“ opširno je kritikovao Vladu Srbije i ministre.

„Najavili ste da nećete komentarisati rad Vlade do Nove godine, a žestoko kritikujete Radulovića. Zašto?

Zato što je on otvoreno krenuo da uništava institucije, da baca prašinu narodu u oči i da rasteruje investitore. Širenjem ksenofobije, više liči na radikalskog nego na naprednjačkog ministra. Najavio je ukidanje podsticaja za investicije i najbolje državne agencije iz oblasti ekonomije, SIEPA. On predstavlja veliku opasnost po srpsku ekonomiju.”
Večernje novosti, 14. 11. 2013. godine

Dinkić je kazao i zbog čega očekuje vanredne izbore.

“Izbori su neophodni jer Vlada nema rezultate. Poslednji veliki uspeh je „Er Srbija“, a to se desilo letos. Sada imamo otvaranje političkih frontova, velike priče, lepe reči i nikakva dela. Ako sklonimo Dačića i Vučića na stranu, nijedan ministar ništa ne radi!”
Večernje novosti, 14. 11. 2013. godine

Nedoslednost lidera URS-a.