Ne samo da smo obnavljali, nego smo i gradili u Obrenovcu

Gradonačelnik Beograda o objektima izgrađenim u Obrenovcu posle poplave. (Obrenovac, 16. 5. 2015. godine)
„I ne samo da smo obnovili objekte koji su bili porušeni, nego su čak i neki novi izgrađeni. Kao što je recimo vrtić u Stublinama koji je jedan od najlepših na teritoriji grada Beograda, kao što je to prva fiskulturna sala koju je Prva obrenovačka osnovna škola dobila posle skoro 200 godina, to je i Dom za socijalni rad koji će biti uskoro izgrađen. Tako da su to neki novi objekti koji su čak i unapredili život u Obrenovcu. I mislim da možemo da budemo zadovoljni sa ovim što smo uradili u proteklih godinu dana.“
Nabrajajući šta je godinu dana nakon poplave obnovljeno u Obrenovcu, gradonačelnik Beograda istakao je da nije bila reč samo o obnovi, već da su izgrađeni i novi objekti koji su “čak i unapredili život u Obrenovcu“. U tom kontekstu pomenuo je vrtić u Stublinama, fiskulturnu salu u Prvoj obrenovačkoj osnovnoj školi i Centar za socijalni rad.

http://soundcloud.com/istinomer2/sinisa-mali-o-novoizgradenim-objektima-u-obrenovcu

Međutim, vrtić u Stublinama, kao i fiskulturna sala u Prvoj obrenovačkoj osnovnoj školi  objekti su čija je izgradnja počela mnogo pre poplave, a trebalo je da oba budu otvorena još u proleće 2014. godine. Naime, izgradnja vrtića u Stublinama započeta je u proleće 2012. godine, ali su rokovi za završetak više puta probijani. Sa druge strane, radovi u fiskulturnoj sali u Prvoj obrenovačkoj osnovnoj školi počeli su 2013. godine, a plan je bio da budu završeni u proleće 2014. godine.

Jedini novi objekat čija je izgradnja započeta nakon poplava jeste zgrada Centra za socijalni rad. Radovi su počeli 17. februara ove godine, a iako je najavljeno da će zgradu za 90 dana otvoriti lično predsednik Vlade Aleksandar Vučić, ona još uvek nije završena.

Budući da su dva od tri objekta, za koje gradonačelnik ističe da su izgrađeni u proteklih godinu dana, započeti i građeni mnogo pre poplava, njegovu izjavu ocenjujemo kao “skoro neistinu”.

O tome kako je u proteklih godinu dana tekla i koliko je koštala obnova područja pogođenih poplavama, možete čitati ovde.