Ne povlačim se!

Državni sekretar o podnošenju ostavke. (B92, 2. 3. 2010. godine)
„Ja ostavku neću dati jer Srbija nema više vremena za povlačenje pred neznanjem, bezobrazlukom i neradom.“

Pre nešto više od pola godine državni sekretar u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, Marko Karadžić, optužio je resornog ministra Svetozara Čiplića da mu ne dozvoljava da se bavi svojim poslom.

„Već dugi niz meseci mi je onemogućeno da učestvujem u radu ministarstva u kome sam državni sekretar, uručili ste mi odluku kojom se moje aktivnosti svode na praćenje pravnih akata, odnosno odluku kojom mi se zabranjuje da radim svoj posao.“

B92, 2. 3. 2010. godine

Karadžić je tada od ministra zatražio objašnjenje i napomenuo da nema nameru da podnosi ostavku.

Nekoliko meseci kasnije, Karadžić je potpuno promenio mišljenje i uputio zahtev predsedniku Vlade da ga razreši funkcije. U objašnjenju je naveo da „ne želi svojim imenom da stoji iza pogrešne politike koju vodi ministar Čiplić“.

„Ne želim da u javnosti budem predstavljen kao državni sekretar a da to u stvari nisam jer u tom ministarstvu niti imam mogućnost da utičem na politiku niti sam od strane ministra shvaćen kao njegov saradnik.“

Blic, 24. 9. 2010. godine

Budući da je proletos isticao kako se neće povući, već da će se boriti protiv loših pojava, a da je nekoliko meseci kasnije podneo ostavku, Istinomer izjavu Karadžića ocenjuje kao nedoslednu.