Ne dajem rokove, najvažniji je kvalitet gradnje

Tadašnji ministar saobraćaja o starom mostu kod Beške. (Putevi Srbije, 15. 11. 2013. godine)
"Kao što znate, obećao sam da neću da dajem rokove, pa neću da ih dajem ni sada kada su dani i nedelje u pitanju. Dajte da posao uradimo dobro, kvalitetno, da kad most pustimo u saobraćaj da to bude njegovo konačno rešenje i da nakon toga nemamo ponovo situacije da ga zatvaramo, pa da još nešto dodatno obeležavamo i radimo."

Tadašnji ministar saobraćaja je u novembru 2013. godine obišao radove na rekonstrukciji starog mosta kod Beške i na pitanje novinara kada će radovi biti završeni istakao da ne želi da daje rokove, već da mu je važnije da se uradi kvalitetno. On je istakao da će kada most bude pušten u saobraćaj to biti konačno rešenje i da se neće ponoviti situacije „da ga zatvaramo, pa da još nešto dodatno obeležavamo i radimo.“

https://www.youtube.com/watch?v=M0_WzkmFbpA 

Most je otvoren za saobraćaj pred sam kraj 2013, ali je upravo zbog loše izvedenih radova, nakon samo pola godine, ponovo zatvoren.

Aktuelna ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović kazala je da je zbog pucanja asfalta na mostu kod Beške njeno ministarstvo tražilo izveštaj Instituta za ispitivanje materijala o kvalitetu asfalta, kako bi se utvrdilo gde je tačno došlo do propusta.

„Država neće tolerisati probijanje rokova, kao ni loš kvalitet izvedenih radova, kaže za „Novosti“ povodom slučaja „Beška“ Zorana Mihajlović, potpredsednik Vlade Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.“
Večernje novosti, 24. 7. 2014. godine

Polovinom jula počeli su novi radovi, trebalo je da traju 30 dana, ali je most ponovo pušten u saobraćaj tek polovinom novembra.

Neispunjeno obećanje, sada već bivšeg, ministra saobraćaja.