Naša koalicija je stabilna

Gradonačelnik Subotice o odnosima DS i SVM u tom gradu. (Večernje novosti, 17. 9. 2012. godine)
"Činjenica da sadašnju većinu u gradu čini 56 od 67 odbornika, okupljenih oko DS i SVM, govori da više od 80 odsto građana Subotice ima svoje predstavnike u gradskoj vlasti, da većina nikad nije brojnija, da je rezultat najšireg dogovora da se sve demokratske snage udruže, te zbog toga nije realno da se ovde desi ono što se događa u Novom Sadu i drugim gradovima."

Nakon što se promenila gradska vlast u Novom Sadu, gradonačelnik Subotice je tvrdio da se tako nešto neće dogoditi u njegovom gradu, jer je aktuelna vlast „rezultat najšireg dogovora da se sve demokratske snage udruže“.

„Koalicija nikada nije bila stabilnija, preovladala je trezvenost i ozbiljnost, kao i svesnost da nema ekonomske stabilnosti bez stabilnosti u odnosima političkih aktera“.

Večernje novosti, 17. 9. 2012. godine

Nakon devet meseci, Dulić je bio primoran da demantuje sam sebe.

„Gradonačelnik Subotice i funkcioner DS Modest Dulić optužio je danas Gradski odbor Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) da je krivac za narušavanje koalicionih odnosa između DS i SVM i da radi na „prekomponovanju“ vlasti u tom gradu, odnosno na istiskivanju DS iz vlasti. Dulić je novinarima rekao da DS u Gradskom odboru SVM u proteklih godinu dana nikada nije bila doživljena kao dugoročan partner, već se radilo na „prekompoziciji“ lokalne vlasti.
„Svima je jasno da je problem personalizovan, da ima svoje ime i prezime i da nas je to dovelo do sve izvesnijeg razlaza“, kazao je Dulić, ali nije precizirao o kome govori.“

Beta, 17. 6. 2013. godine

Zato izjavu gradonačelnika Subotice ocenjujemo kao neistinu.