Naći ćemo partnera za „Slobodu“

Tadašnji ministar privrede o oživljavanju čačanske fabrike. (Ozonpress, 21. 9. 2012. godine)
"Pomoći ću u pronalaženju strateškog partnera za civilni deo kompanije ‘Sloboda’, gde bi trebalo u budućnosti da se proizvodi bela tehnika."

Civilni deo kompanije Sloboda najviše je stradao u NATO bombardovanju 1999. godine. Do tada firma je kako tako držala korak sa najvećim svetskim proizvođačima bele tehnike i usisivača. Nakon rata, porušeni pogoni nisu obnovljeni i civilni deo je posle nekoliko bezuspešnoh pokušaja spasavanja ugašen, a radnici su prešli u vojni deo kompanije.

Ipak, nikada se nije odustalo od ponovnog pokretanja civilnog programa, a nekoliko poznatih svetskih kompanija dolazilo je sa namerom da se dogovori neka konketnija saradnja.

Pomoć u pronalaženju strateškog partnera obećao je i ministar Mlađan Dinkić koji je posetio banju Gornja Trepča, nadomak Čačka. Posle razgovora sa gradskim rukovodstvom obećao je pomoć u pronalaženju strateškog partnera za civilni deo kompanije „Sloboda“ i ponovnu proizvodnju bele tehnike. Međutim, Dinkić za godinu dana, koliko je u novoj Vladi Srbije obavljao funkciju ministra privrede, nije ispunio svoje obećanje.

Zbog toga dobija ocenu – neispunjeno.