Na proleće niče tehnološki park

Predsednik opštine Vršac o izgradnji tehnološkog parka u tom gradu. (sajt Tehnološki park, 27. 10. 2010. godine )
„Infrastruktura u Tehnološkom parku biće u potpunosti gotova za mesec dana, tako da će investitori radove na izgradnji novih pogona početi na proleće.“

Izgradnja infrastrukture budućeg tehnološkog parka u Vršcu započeta je u julu 2009. godine. Ideja je bila da se privuku investitori u opremljenu industrijsku zonu, smanji nezaposlenost i poveća gradski budžet. Ubrzo su se javile zainteresovane kompanije, a nedugo zatim, parcele su rasprodate.

„Od četiri velike parcele ostala je samo još jedna, i par manjih za koje su već interesovanje iskazale naše domaće kompanije.

predsednik opštine Vršac Čedomir Živković, sajt Tehnološki park, 27. 10. 2010. godine

Ali, umesto u najavljenom roku (novembar 2010.), infrastruktura u parku je završena tek u junu 2011. godine. Izgradnja prvih pogona započeta je u novembru.

„Polaganjem kamena temeljca za ‘Lamp East’, prvu firmu koja će otvoriti pogone u Tehnoškom parku u Vršcu obeležen je i završetak radova na projektu izgradnje infrastrukture pomenutog parka vrednog oko 4 mil EUR.“

Ekapija, 8. 11. 2011. godine

S obzirom na ozbiljno kašnjenje zbog kojeg investitori još nisu počeli da rade, niti je bilo ko od Vrščana dočekao posao u novim kompanijama Istinomer obećanje predsednika opštine ocenjuje kao neispunjeno.