Na proleće muljamo mulj

Član subotičkog Gradskog veća zadužena za ekologiju o vađenju mulja iz Palićkog jezera. (Subotica.info, 3. 11. 2011. godine)
„Ono što nas isto tako do kraja (2011.) godine očekuje to je pokretanje javne nabavke za izvođača radova, tako da već na proleće, naredne godine možemo da krenemo sa konkretnim radovima u sanaciji jezera.“

Mulj u Palićkom jezeru predstavlja višegodišnji problem zbog kog se neretko događa pomor ribe, pa i flora jezera iz godine u godinu strada. O čišćenju jezera govorilo se još u martu 2009. godine, kada je Dulićeva najavila njegovu sanaciju. Trajno rešenje zaštite jezera gradski čelnici su videli u tome da se napravi novi prečistač otpadnih voda, pa da se tek tada pristupi izmuljivanju vode.

Dulićeva je govorila i izradi studije opravdanosti i načinu izmuljivanja dna jezera, a pomoć su potražili od Instituta „Jaroslav Černi“.

Studija je urađena, prečistač otpadnih voda pušten je u rad u martu 2012. godine, ali tender za izvođače radova za izmuljivanje jezera nije raspisan ni krajem 2011, a ni početkom naredne godine. Tako ni konkretni radovi nisu počeli na proleće (jedino je u maju 2012. izvršeno probno vađenje mulja). Javna nabavka je konačno objavljena u leto ove godine, ali je ceo postupak obustavljen u oktobru i izvođač radova nije izabran.

Obećanja Suzane Dulić o tenderima i sanaciji Palićkog jezera su neispunjena.