Most, poklon za zaljubljene

Ministar za infrastrukturu o izgradnji mosta preko Zapadne Morave, kod Kraljeva. (Kraljevačke vesti, 5. 12. 2009. godine)
“Za Dan zaljubljenih ovaj most (Kamidžorski) će biti pušten. Dođite tada ovde”

Za Dan zaljubljenih kraj radova na Kamidžorskom mostu nije bio ni na vidiku. Ministar Milutin Mrkonjić ipak je smogao snage da se pojavi pred gnevnim meštanima okolnih sela, koji svakodnevno prelaze po 20 kilometara zaobilaznim putevima, i izvini im se zbog neispunjenog obećanja. On je dodao da će most koji opslužuje 20.000 meštana biti gotov do Đurđevdana, 6. maja.

Pobrinuću se da ljudi iz ove firme dobiju pomoć stručnjaka jer je očigledno da je to potrebno, a meštanima ovih sela kuda sada ide tranzitni saobraćaj obećavam da će putevi biti rekonstruisani iz državnog budžeta„, rekao je Mrkonjić. (Blic 15. 02. 2010. godine)

Mrkonjić se ovaj put nije usudio da meštanima da reč, i pored insistiranja predsednika opštine Kraljeva Ljubiše Simovića.

„Mrkonjić: Rok je malo daleko, prvi maj, ja bih voleo više da to bude ranije.

Simović: Pa eto ja kažem kraj aprila.

Mrkonjić: Ajde da učinimo veliki napor da se to učini malo ranije, ali ja neću da obećavam kada.

B92, 14. 2. 2010. godine

I dok ministar i predsednik opštine „licitiraju“ sa datumima radovi na mostu koji povezuje Kraljevo i Kragujevac nisu ni blizu kraja. Most je na sredini potpuno prekinut, nedostaju središnji stubovi i ploča, a meštani najavljuju da će, ako do Đurđevdana ne dobiju most, blokirati puteve. (B92, 14. februar 2010. godine)

U startu je došlo do povećanja obima posla, ispostavilo se da je most toliko oštećen da mu je, umesto sanacije, potrebna rekonstrukcija„, objasnio je vlasnik kraljevačkog preduzeća „Ju Keops“ Milan Mirković, koji izvodi radove i „probija rokove“ već četiri meseca. (Fonet ,14. februar 2010. godine)

Sam ministar preduhitrio je Istinomer i sam sebi dao ocenu „neispunjeno obećanje“, ali ipak smatramo da Mrkonjića treba i pohvaliti jer je jedan od retkih u Vladi Mirka Cvetkovića, koji svoje greške ponekad priznaje.