Most do kraja 2014, pristupne saobraćajnice do avgusta 2015.

Tadašnji ministar saobraćaja o mostu Zemun-Borča. (Tanjug, 24. 10. 2013. godine)
"Most od Zemuna do Borče biće završen do kraja 2014. Pristupne saobraćajnice od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta biće gotove do avgusta 2015."
Tadašnji ministar saobraćaja je u oktobru 2013, prilikom obilaska gradilišta mosta Zemun-Borča, izjavio da će most biti završen do kraja 2014, a pristupne saobraćajnice od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta do avgusta 2015.
Most Zemun-Borča otvoren je 18. decembra 2014, a najavljeni završetak pristupnih saobraćajnica pomeren je za kraj godine. Ministarka građevine, saobraćaja i infastrukture Zorana Mihajlović ovih dana najavila je da će pristupni put Pupinovom mostu od Zrenjaninskog puta do Ovče, u dužini od 7,6 kilometara, biti pušten u saobraćaj do 27. septembra, a preostali deo od Ovče do Pančevačkog puta do kraja godine. (Tanjug, 7. 9. 2015. godine)

Iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ističu da su neplanirane okolnosti uticale na tok radova.

“Izvođač je tokom izvođenja radova na deonici gde se Severna tangenta(od „lakat krivine“ – put za Novi Sad) priključuje na Pančevački put (LOT 8), tokom izvođenja radova naišao na podzemne instalacije (vodovodne, elektroinstalacije i telekomunikacione instalacije i dr.), koje nisu bile ucrtane u katastar podzemnih instalacija i samim tim nisu bile deo Glavnog projekta. U cilju izmeštanja ili zaštite pronađenih instalacija definišu se adekvatna tehnička rešenja, kako bi se stvorili uslovi za nastavak izvođenja radova. Zbog dodatnih radova oko izmeštanja podzemnih instalacija i drugačijeg tehničkog rešenja ukrštanja Severne tangente i Ulice Zage Malivuk (LOT 8) , do ugovorenog roka, tj. 27. septembra 2015. godine biće završena i puštena u saobraćaj deonica od Zrenjaninskog puta do raskrnice u Ovči u dužini od 7,8 km“, kažu za Istinomer u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Budući da je most otvoren u roku koji je najavio tadašnji ministar saobraćaja, ali da još traju radovi na izgradnji pristupnih saobraćajnica, izjavu Aleksandra Antića zasad ocenjujemo sa “radi se na tome”.
Istinomer će pratiti da li će ceo projekat biti završen do kraja godine, kada će izjava ministra Antića dobiti i svoju konačnu ocenu.