Malo LSV, malo SNS

Odbornica Skupštine grada Zrenjanina o prelasku iz SNS u LSV. (Tanjug, 20. 11. 2012. godine)
„U Srpskoj naprednoj stranci sam već četiri godine, ali sada sebe tu ne prolazim i zbog toga sam rešila da pristupim LSV.“

Političku javnost Zrenjanina, ali i Srbije, iznenadio je prelazak odbornice Svetlane Đajić iz SNS u LSV, posebno jer je time napustila vladajuću stranku i prešla u opoziciju. Ona je 20. novembra izjavila da je „izgubila korak sa SNS-om nakon odlaska Gorana Kneževića u Beograd“, potpisala pristupnicu za članstvo u LSV i potvrdila medijima da će na sledećoj sednici Skupštine grada Zrenjanina, zakazanoj za 23. novembar, sedeti sa odborničkom grupom nove partije.

„Moje mišljenje, ideje i neke želje vezane za život u lokalu više se nisu podudarale sa stavovima, politikom i programom koji vodi Srpska napredna stranka i ja sam se odlučila za ovaj korak.“

RTV, 20. 11. 2012. godine

Ako je prelaskom u LSV Đajićeva sve iznenadila, onda je na pomenutoj sednici šokirala celu srpsku javnost. Odbornice ne da nije bilo među ligašima, već se vratila starom jatu, iako je sad zvanično članica LSV-a. Opravdanje za takav potez gotovo da i nije dala.

„Okolnosti su se promenile za dva dana. Za sve postoji razlog, verujte mi.“

Dnevnik, 24. 11. 2012. godine

S obzirom na brzinu preleta iz jedne u drugu stranku (koje su programski dijametralno različite), pa onda povratak u matičnu za samo tri dana bez jasnog objašnjenja javnosti zašto je to učinila, Svetlana Đajić dobija ocenu „nedosledno“.