Mali neće biti kandidat za gradonačelnika

Prvi potpredsednik Vlade o predsedniku Privremenog organa Beograda. (Politika, 18. 11. 2013. godine)
"Mali neće biti kandidat SNS-a za gradonačelnika Beograda i neće biti na izbornoj listi na lokalnim izborima u Beogradu".

Vlada Srbije odlučila je u novembru prošle godine da raspusti Skupštinu Beograda. Na istoj sednici, na predlog Srpske napredne stranke (SNS), odlučila je da predsednik privremene uprave u Beogradu bude Siniša Mali. Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je rekao da će Mali, koji je njegov savetnik i nije, kako je istakao, član nijedne stranke, morati da ostavi sve svoje dužnosti i da se naredna dva meseca posveti poslu u privremenoj upravi Beograda. On je tom prilikom naglasio da Mali neće biti kandidat SNS-a za gradonačelnika Beograda i da neće biti ni na izbornoj listi te stranke na lokalnim izborima u Beogradu, za koje je najavio da će biti za tri do tri i po meseca.

Međutim, kada su raspisani izbori za Skupštinu grada Beograda, Siniša Mali se našao na listi kandidata za odbornike,  a Vučić je nekoliko dana pred izbore izjavio da je Mali i kandidat za budućeg gradonačelnika.   

„Kandidat za gradonačelnika Beograda s liste koju predvodi Srpska napredna stranka biće ili Siniša Mali ili Zorana Mihajlović.“
Politika, 9. 3. 2014. godine

Iz SNS potvrđeno je da će Siniša Mali u naredne četiri godine biti novi gradonačelnik Beograda.

Nedoslednost lidera SNS.  

Naslovna fotografija: Istinomer / Zoran Drekalović