Ljubimci čekaju na groblje

Zamenik sekretara za komunalne poslove u upravi grada Beograda o izgradnji groblja za kućne ljubimce. (Politika, 17. 12. 2008. godine)
„Odeljenje (za veterinu Sekretarijata za stambene i komunalne poslove Gradske uprave) će, između ostalog, upravljati odlaganjem i uništavanjem životinjskog otpada i izgradnjom groblja za kućne ljubimce u Novom Beogradu, na kojem bi radovi trebalo da počnu na proleće.“

Projekat za izgradnju prvog groblja kućnih ljubimaca u Beogradu izrađen je još 2005. godine. Početak gradnje je nekoliko puta najavljivan, ali je ceo posao odlagan zbog nerešenog imovinskog pitanja parcele u bloku 51 gde je planirana izgradnja.

„Gotovo je izvesno da će ove godine početi gradnje prvog groblja za kućne ljubimce u Srbiji, a najverovatnije će biti smešteno na Novom Beogradu. U Gradu tvrde da je još malo ostalo do završetka kompletnog projekta, a novac neophodan za realizaciju projekta je obezbeđen.“

Blic, 7. 2. 2008. godine

Terzin je kasnije tvrdio kako je većina problema prevaziđena i da bi za kratko vreme moglo da se počne sa realizacijom projekta.

„Ima još nekih sitnih pravnih prepreka, a ukoliko budemo imali sredstva, možemo brzo da ga završimo. Ne treba tu mnogo novca, potrebno je da se isparceliše plac, sagradi jedna mala upravna zgrada i krematorijum.“

Vreme, 22. 10. 2009. godine

Izgradnja groblja za kućne ljubimce, međutim, još uvek nije počela, a u Sekretarijatu za komunalne i stambene poslove početak radova najavljuju za septembar 2010.

Istinomer zbog toga obećanje Vladimira Terzina o izgradnji groblja kućnih ljubimaca na proleće 2009. godine ocenjuje kao neispunjeno.