Koridorom protiv komšija

„Koridor 4 koji ide kroz Bugarsku i Rumuniju preti da nam preuzme saobraćaj i zato za dve do dve i po godine ovaj Koridor (10) mora da se završi.“

Ministar za infrastrukturu o izgradnji deonice Koridora 10 od Dimitrovgrada do granice sa Bugarskom. (Pirotske novine, 25. 7. 2008.)

Iako je po obećanju ministra Mrkonjića deonica autoputa Niš-bugarska granica trebalo da bude okončana najkasnije u januaru 2011. godine, završetak ovog dela budućeg Koridora 10 još se ne nazire. Štaviše, prošlo je pola godine od obećanog roka, a na teritoriji opštine Pirot još uvek nije u potpunosti završena ni eksproprijacija zemljišta.

Prema rečima predstavnika Alpine još uvek nije započeta ni izgradnja tunela na obilaznici oko Dimitrovgrada, a deonica Dimitrovgrad-Sukovo-Pirot (Istok) mogla bi biti izgrađena na jesen 2012. godine.

„Trasa obilaznice oko Dimitrovgrada sa sedam mostova, na Koridoru 10 biće izgrađena do maja 2012., a deonica Dimitrovgrad-Sukovo-Pirot (Istok) do oktobra sledeće godine…Na ta četiri lota istočnog kraka Koridora 10, prema bugarskoj granici, obavljaju se zemljani i betonski radovi, kao i izmeštanje elektroinstalacija.“

predstavnik „Alpine“ Predag Topalović, Blic, 10. 7. 2011. godine

Zbog svega navedenog ministar za infrastrukturu dobija ocenu „neispunjeno“.