Korejci i u Leskovcu

Potpredsednica Vlade o otvaranju Jurine fabrike u Leskovcu. (RTS, 29. 8. 2011. godine)
„U fabrici ‘Jura’, gde će biti pokrenuta proizvodnja elektronskih komponenti za automobilsku industriju, biće otvoreno 1.500 radnih mesta. Fabrika će krenuti sa radom u februaru (2012), a kapacitete sa zaposlenima napuniti do avgusta meseca.“

Bez mnogo medijske pompe, pogon kompanije “Jura“ u Leskovcu počeo je da radi krajem januara. Do sada posao je tamo našlo 555 radnika, a svo zapošljavanje ide preko Nacionalne službe.

„Od sledeće nedelje ćemo svakog četvrtka slati po sto novih ljudi na razgovor za posao i junu će već biti ispunjena kvota od 1.500 radnih mesta, koliko je i prvobitno rečeno da će biti zaposleno u ovoj fabrici.“

direktor leskovačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Jovica Marinković, Web 016, 8. 2. 2012. godine

Fabrika je, dakle, otvorena u najavljenom roku, a trećina radnika već je uposlena. Čeka se još na to da li će broj radnih mesta stvarno dostići brojku od 1.500 zaposlenih. Do tada ocena „skoro ispunjeno“ za potpredsednicu Vlade.

Hvala vam na interesovanju za naše sadržaje.

Verujemo da istina nema cenu i da svaki građanin ima pravo da bude informisan na temelju činjenica i zaštićen od uticaja lažnih vesti, dezinformacija i manipulacija koje sprovode politički i drugi centri moći.

Da se ne lažemo, nije lako opstati kao nekomercijalni i nezavisni medij u Srbiji.

Ukoliko ste u mogućnosti, podržite naš rad. Svaka donacija, makar i u simboličnom iznosu, za nas je veliko ohrabrenje.