Konkurs za spomenik Dušku Radoviću do kraja 2016.

Gradski menadžer Goran Vesić o spomeniku Dušku Radoviću (www.beograd.rs, 25.1.2016.)
„Spomenik Dušku Radoviću treba da bude kao jedno veliko dečje igralište. Tokom ove godine raspisaćemo javni konkurs i pozvati umetnike koji će osmisliti ovaj projekat, a najbolje mesto za to je Tašmajdan.“
Gradski menadžer Goran Vesić u januaru 2016. najavio je da će u toku te godine biti raspisan konkurs za projekat izgradnje dečijeg igrališta koje bi trebalo da predstavlja spomenik Dušku Radoviću. S obzirom na to da ovakav konkurs nigde nismo uspeli da pronađemo, pitanja šta se sa njim dogodilo, da li je raspisan i kada se planira realizacija ovog projekta uputili smo beogradskoj vlasti. Kao odgovor smo dobili jedino vest sa gradskog sajta koja je u međuvremenu objavljena. U njoj se navodi da je Studio B pokrenuo incijativu za izgradnju igrališta u čast Duška Radović i da ju je Vesić podržao.

www.beograd.rs 21.1.2017.
„Komisija za spomenike i nazive trgova i ulica razmotriće predlog i potom će o tome odlučivati Skupština Beograda. Verujem da će gradska skupština na nekoj od narednih sednica usvojiti predlog i imenovati odbor, koji bi trebalo da čine ljudi koji su ga poznavali, kao i dečji pisci i oni koji sada rade sličan posao kao i on nekada. Krajnji cilj jeste da se dobije najbolje rešenje, kojim će se čuvati sećanje na Duška Radovića”, rekao je Vesić.

Pošto je iz šturog odgovora Grada Beograda jasno da je ovaj projekat i dalje samo na nivou želja i obećanja i da konkursa nije ni bilo, obećanje gradskog menadžera Gorana Vesića dobija ocenu neispunjeno.

Vesić je još u septembru 2014. godine govorio o tome da će Beograd naći način da se oduži Dušku Radoviću kao i Momi Kaporu, Zuki Džumhuru, Borislavu Pekiću i Milošu Crnjaskom. U martu prošle godine podignut je spomenik Borislavu Pekiću, dok je u decembru jedan skver u Beogradu dobio ime po Momi Kaporu.