Kanalizacija u Kovilju do kraja 2013.

Gradonačelnik Novog Sada o izgradnji kanalizacije u Kovilju. (RTV, 20. 2. 2013. godine)
"U budžetu grada za 2013. godinu je obezbeđen novac za izgradnju kanalizacione mreže i prečistača u Kovilju. Posao će se završiti do kraja 2013. godine."

Radovi na izgradnji kanalizacione mreže u novosadskom prigradskom naselju Kovilj započeti su još 2011. godine, ali još nisu završeni.

Početkom 2013. godine, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je radove i obećao da će ceo posao biti završen do kraja godine, jer je novac obezbeđen u budžetu grada. Do sada je izgrađeno oko 46 kilometara kanalizacione mreže i devet crpnih stanica, ali meštani još nemaju kanalizaciju. Naime, u novembru 2013. godine Zavod za izgradnju grada (ZIG) saopštio je da je počela izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Kovilju. Kako su predočili u ZIG-u, izgradnja prečistača je značajna za Koviljčane jer se stvaraju preduslovi za puštanje novizgrađene kanalizacione mreže u redovan rad.

Zato izjavu gradonačelnika Novog Sada ocenjujemo kao neispunjeno obećanje. Istinomer će nastaviti da prati kada že biti relaizovan ovaj projekat.