Kampus Matematičke gimnazije – prioritet

Bivši ministar za nauku o kampusu Matematičke gimnazije. (Večernje novosti, 25. 8. 2009. godine)
„Već su izdvojeni i konkretni projekti, a jedan od prvih je kampus Matematičke gimnazije. Biće izgrađen na Novom Beogradu i u njemu će mladi ljudi, koji osvajaju najviša priznanja, moći u potpunosti da se posvete svojim interesovanjima.“

Pre tačno dve godine potpredsednik Vlade Srbije i bivši ministar za nauku i tehnološki razvoj je, govoreći o prioritenim projektima Ministarstva, naveo izgradnju kampusa Matematičke gimnazije na Novom Beogradu.

U januaru naredne godine u Ministarstvu za nauku i tehnološki razvoj nisu želeli da potvrde informaciju da je Matematičkoj gimnaziji odobren projekat za izgradnju internata za učenike.

„Evropska investiciona banka je u novembru prošle godine odobrila Srbiji zajam od 200 miliona evra za projekte namenjeni razvoju naučne infrastrukture. ‘Zeleno svetlo’ je dobilo desetak projekata, među njima i kampus Matematičke gimnazije.

– S obzirom da ugovor sa Vladom Srbije tek treba da se potpiše, u prvom kvartalu 2010. godine, nije moguće odgovoriti na pitanja koja se tiču detalja u vezi sa kampusom – kažu u Ministarstvu za nauku i tehnološki razvoj.“

Blic, 27. 1. 2010. godine

U septembru, ministar Đelić je, otvarajući kabinet za fiziku u Matematičkoj gimnaziji, ponovio potrebu za gradnjom kampusa.

„Đelić je rekao i da je sa direktorom Matematičke gimnazije Srđanom Ognjanovićem razgovarao o mogućnosti da se napravi Matematički kampus kako bi što veći broj dece mogao da pohađa tu školu.“

Personal magazine, 2. 9. 2010. godine

Budući da kampus, iako označen kao prioritet Ministarstva za nauku i tehnološki razvoj, nije izgrađen ni do polovine 2011. izjavu Božidara Đelića ocenjujemo kao neispunjeno obećanje.