Kamere ponovo u Skupštini

Predsednik Skupštine grada Čačka o TV prenosu sednica. (Radio Ozon, 12. 1. 2011. godine)
„Mislim da ćemo ove (2011.) godine uspeti da se dogovorimo i da vratimo TV prenose sednica Gradske skupštine. Očekujem da odluka o TV prenosima bude doneta početkom februara meseca.“

Prošlogodišnje ukidanje TV prenosa sednica Skupštine grada izazvalo je veliku krizu u funkcionisanju lokalnog parlamenta u Čačku. Vladajuća većina koju čine Nova Srbija, SPS, DSS, PUPS i nekadašnji odbornici SRS-a ukinuli su TV prenose sa obrazloženjem da su lokalne TV stanice za tu vrstu usluge tražile velika novčana sredstva. Predstavnici opozicije nisu poverovali u te tvrdnje optužujući gradsku vlast da su ukinuli najveću demokratsku tekovinu kako bi sakrili od građana pogubne rezultate svoje vladavine. Predstavnici opozicije pokušali su da blokadom rada skupštine izdejstvuju vraćanje kamera jer su tvrdili da je to jedini način da se čuje njihova reč i kritika rada lokalne vlasti. Međutim, zbog ometanja rada predsednik Skupštine Veljko Negovanović prvo je isključio sve odbornike sa sednice, a zatim je na nastavak sednice pozvao policiju koja je sprečila odbornike da uđu u salu Skupštine grada.

Početkom 2011. predsednik Skupštine grada Veljko Negovanović u izjavi za Ozon radio najavio je povratak tv-prenosa sednica Skupštine grada. Nakon sprovođenja javnog poziva i odabira najpovoljnije ponude odbornici Skupštine grada krajem februara odlučili su da prenose sednica Skupštine grada, tokom ove godine, povere TV Čačak.

Zbog svega iznetog Istinomer obećanje predsednika Skupštine grada Veljka Negovanovića ocenjuje kao „ispunjeno“.