Još jedna zima bez bazena

Predsednik Skupštine grada Čačka o pokrivanju otvorenog bazena. (TV Čačak, 24. 1. 2012. godine)
„U toku ove (2012.) godine postojeći bazen biće pokriven, odnosno dobiće balon i na taj način omogućićemo njegovo korišćenje i tokom zimskog perioda.“

Više od 20 godina Čačanima se obećava izgradnja zatvorenog bazena. To je bila tema svih dosadašnjih izbora, o čemu je Istinomer i pisao, pa se ni sada nije odustalo od takvih obećanja. Pre i tokom poslednje kampanje za lokalne izbore najviši predstavnici lokalne vlasti poručivali su Čačanima da će, umesto gradnje zavorenog, biti urađeno pokrivanje postojećeg otvorenog bazena tzv. balonom i to kao prelazno rešenje, da bi se videlo koliko će biti interesovanje građana. Tako je u emisiji nekadašnje Televizije Čačak predsednik Skupštine grada obećao prepokrivanje bazena tokom 2012. godine. Najavio je raspisivanje tendera i korišćenje bazena i posle letnje sezone. Međutim, to se nije dogodilo.

Prema rečima načelnika za finansije Zorana Todosijevića predviđena stavka u budžetu za tu namenu od oko 3,5 miliona dinara ove godine neće biti iskorišćena jer je prethodno potrebno uraditi studije trenutnog stanja bazena. Ova vest posebno je razočarala članove vaterpolo kluba Borac, koji će na treninge morati da putuju u Kragujevac.

Tako ni u 2012. Čačani neće dobiti zatvoreni bazen, a nije izvesno ni da će ga biti u skorije vreme. Zato obećanje predsednika Skupštine grada ocenjujemo sa neispunjeno.