Je l’ mi beše sarađujemo?

Lider SNS-a o izjavi šefa poslaničke grupe DSS-a Miloša Aligrudića da su naprednjaci prekršili dogovor pri glasanju o Zakonu o informisanju. (Fonet, 1. 9. 2009. godina)
„Mi imamo pravo da različito mislimo jedni o drugima, nas ništa ne vezuje osim toga što smo u opoziciji.“

 Mi nećemo da produbljujemo taj sukob, ali nas je veoma iznenadio napad predsednika poslaničke grupe Demokratske stranke Srbije (DSS), koji je u času kada je donet najgori mogući zakon u Srbiji odlučio da napadne Srpsku naprednu stranku (SNS) … Mi imamo pravo da različito mislimo jedni o drugima, nas nista ne vezuje osim toga sto smo u opoziciji.

Šef poslaničke grupe DSS prozvao je poslanike SNS da su „izazvali konfuziju“ kada su napustili skupštinsku salu tokom glasanja o Zakonu o informisanju i da su tako prekršili „nepisani dogovor opozicije“.Nikolić je podvukao da nikakvog dogovora nije bilo i da SNS i DSS ne veže ništa osim toga što predstavljaju opoziciju. U nekoliko navrata Nikolić je tvrdio da ne postoji nikakav dogovor o saradnji sa DSS, iako je u junu izjavio da su se SNS i DSS dogovorile da sarađuju na lokalnom i republičkom nivou.

Međutim, u istom danu kada je tvrdio da nema dogovora o saradnji sa DSS, Nikolić je dao i sledeću izjavu.

Ja koristim ovu priliku da pitam predsednika Demokratske stranke Srbije…da li je on inicirao ove napade, da bi znali da li naš dogovor o saradnji i dalje važi ili ne važi.

Fonet, 1. 9. 2009. godine

Urednički tim portala Istinomer smatra da Nikolićeve izjave o postojanju, odnosno nepostojanju saradnje SNS i DSS nisu dosledne.