Izbor direktora EPS-a na konkursu do kraja 2016.

Ministar energetike i rudarstva o raspisivanju konkursa za izbor generalnog direktora EPS-a. (Blic, 7.3.2016)
“Direktor Elektroprivrede Srbije (EPS) biće imenovan na konkursu u drugoj polovini godine.”
Nakon smene generalnog direktora EPS-a Aleksandra Obradovića zbog nepridržavanja mera štednje koje je Vlada Srbije propisala, u martu prošle godine ministar energetike najavio je izbor novog direktora za drugu polovinu 2016. godine, uz obećanje da će za tu poziciju biti raspisan konkurs.
Iako konkurs, o kom je ministar Antić govorio, ubrzo i jeste raspisan, do izbora novog direktora nije došlo, a čitav konkurs je ubrzo zaboravljen. Naime, na sednici 23. marta 2016. Vlada je raspisala konkurs za generalnog direktora EPS-a, ali je taj isti konkurs u maju poništen, zbog, kako su mediji pisali, malo prijavljenih kandidata, čijim kvalitetom u Vladi nisu bili zadovoljni.
   
Od tada nije bilo nikakvih najava da će do raspisivanja novog konkursa doći, a Istinomer je pred kraj godine pokušao da od glavnih aktera, EPS-a i Ministarstva energetike, dobije odgovor na pitanje zašto se šest meseci ništa nije radilo kako bi nov konkurs bio sproveden. I dok su nam iz EPS-a odgovorili da ta pitanja nisu u njihovoj nadežnosti, iz Ministarstva energetike nismo dobili nikakva razjašnjenja. 
Inače, nakon smene Obradovića Vlada je ubrzo, na sednici održanoj 15. marta, na čelo EPS-a postavila Milorada Grčića, nekadašnjeg višegodišnjeg direktora Rudarskog basena “Kolubara”. Na tu funkciju Grčić je došao sa pozicije direktora Kancelarije za društveno odgovorno poslovanje EPS-a, a u saopštenju Vlade je navedeno da će se na mestu prvog čoveka EPS-a zadržati dok se ne sprovede konkurs i ne izabere novi rukovodilac.
I sam Grčić je tada naveo da ne zna da li će podneti prijavu na konkurs za mesto generalnog direktora.

Blic, 8.4.2016. godine
„Trenutno mi je prioritet da obezbedim nesmetan i siguran proces proizvodnje električne energije. Ako procenim da sam napravio neki pomak u svom radu tada ću odlučiti da li ću konkurisati za direktora EPS-a.“

S obzirom na to da je Vlada konkurs za izbor direktora poništila, ne zna se da li je Grčić uopšte i bio zainteresovan da ostane na vodećem mestu u Elektroprivredi Srbije. Međutim, ono što je i više nego jasno jeste činjenica da EPS do kraja 2016. nije dobio generalnog direktora na konkursu, kao i da novi konkurs u drugoj polovini godine nije raspisan, zbog čega Istinomer obećanje ministra Antića ocenjuje kao “neispunjeno”.